Site açılış tarihi: 27 kasım 2012
Geçen ayki Günlük ort. ziyaret: .. 174
Ay içinde en yüksek ziy sayısı: .242
Geçen ayki ziyaretçi sayısı: . 5234 (Mayıs 2023)
Toplam ziyaretçi sayısı: 852 224

Diğer Meslekdışı Kitaplar » Ben Bypass Oldum » Önsöz



 Prof. Dr. Atilla ALPBAZ

İzmir-1998
 
ÖNSÖZ
Ani bir şekilde by-pass olmak üzere acil olarak ameliyata alınmamı zaman zaman düşünmüşümdür. Ben neden by-pass olacak kadar kalbimi yormuştum? Benim diğer insanlardan farklı bir davranışım var mıydı? Yoksa bu kaderin bir cilvesi miydi? Bunları düşünürken ameliyatım konusunda başımdan geçenleri tartışmaya ve bu günkü yaşamamı irdelemeye başladım.
Ben bir tıp doktoru değilim. Bu çalışma by-pass olanlara ve olacaklara bir rehber kitap da değildir. Zaten böyle bir iddiada bulunmak da mümkün değildir. Burada by-pass olan bir insanın duygulan nedir? Ameliyattan ne ummuş ve ne bulmuştur? Koroner damarlarının tıkanmasında sigara, içki, tansiyon, gıda rejimi ve stresin etkileri olabilir miydi? Tansiyon ve diabetin ani ve acı faturaları neler olabiliyor? Benim de başıma gelebilir mi diye, doktorunuza sorabileceğiniz bazı sorulan okuyucular kafalarında oluşturabilirler ümidiyle bu satırları karaladım.
Herkese sağlık dolu bir ömür dileğiyle.
 
Prof. Dr. Atilla ALPBAZ 
Kasım 1997
 
İlanda adı geçenlere ve Türk  hekimlerine ithaf ediyorum
 
TEŞEKKÜR
i i .07. i 994 tarihinde bir kalp kontrolu için gittiğim Ege üniversitesi kardiyoloji bilim dalında; anjio olmam konusunda insancıl yaklaşımı ve bilimsel izahı ile beni teşvik eden ve anjio'mu çok başarılı bir şekilde gerçekleştiren Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim üyelerinden Sn. Doç. Dr. MUSTAFA AKIN'a
Yürekten teşekkür ediyorum. Anjio sonucunda by-pass ameliyatı kararı alarak, teşhis ve ameliyatı 24 saatte tamamlayan, başarılı bir operasyonla beni bugünkü sağlığıma kavuşturan, büyük insan, kalp hastalıkları uzmanı, E.Ü.Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkam Sn. Prof. Dr. İSA DURMAZ'a ve ekibine (Yrd.Doç.Dr. Suat BUKET, Dr. Yüksel ATAY, Dr. Tahir YAGCI, Dr. Funda GÜLCÜLER, ve Dr. Berna ÇÖKMEZ), yoğun bakım ve servis görevlilerine yürekten minnettarım.
 
Teşekkür ederim.
 
Ameliyatım sırasında bana kan verme cömertliğinde bulunan Sn. Soner BAŞARAN, Sn. Murat ELİBOL, Sn. Halil ŞEN'e ve kan vermek için sıraya giren diğer dostlarıma teşekkür ediyorum. Çok modern  ekipmanlar ile donatılan böyle düzenli bir üniteyi İzmir'e ve mensubu olduğum Üniversitemize kazandıran; başta eski Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Sermet AKGÜN ile bugünkü Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Refet SAYGıLı' ya ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve Yüce ATATÜRK' ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözünün doğruluğunu en güzel şekilde kanıtlayan Türk tıbbının ulaştığı bu seviyeye şükran duyuyorum. Rahatsızlığım sırasında telefonla veya bizzat gelerek bana moral veren akrabalanma, mesai arkadaşlarıma, dostlarıma ve öğrencilerime de minnettarım. Teşekkür ederim. Prof. Dr. Atilla ALPBAZ Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı 
 
Not: i i Eylül i 994 tarihli Hürriyet gazetesinde çıkan ilandır