Site açılış tarihi: 27 kasım 2012
Geçen ayki Günlük ort. ziyaret: .. 174
Ay içinde en yüksek ziy sayısı: .242
Geçen ayki ziyaretçi sayısı: . 5234 (Mayıs 2023)
Toplam ziyaretçi sayısı: 852 224

Özgeçmiş



     Prof. Dr. Atilla ALPBAZ 1940 Aydın-Karacasu doğumludur. İlk ve orta okul tahsilini Karacasu'da, Lise tahsilini ise 1958 yılında Aydın lisesinde tamamlamıştır.

     1960- 1961 yıllarında askerlik görevini yedek subay teğmen olarak tamamladıktan sonra 1961 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümüne girmiş ve 1965 yılında mezun olarak Ziraat Yüksek Mühendisi ünvanını almıştır.

      Fakülteden mezun olduktan sonra (1965, Haziran) T.C.Ziraat Bankası'nda 1966 yılı Mart ayına kadar Kontrollu Zirai Kalkınma Kredileri Mühendisi olarak Erzincan ve Denizlide çalışmıştır.

     Mart 1966'da Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan yetiştirme ve Islahı kürsüsüne asistan olarak girerek öğretim elamanı olarak çalışmaya başlamıştır.

     Mart 1970'de Dr, Mart 1974'de Doçent 1980 yılında Ege Ü. Senato kararı ile Prof ünvanını aldı.

     Üniversitede önce  hayvan yetiştiriciliği konularında özellikle hayvan ıslahı konularında çalışan Atilla ALPBAZ 1970 yılında gittiği İngiltere'de ve burada kaldığı 2 yıl içerisinde Türkiye'de o zamanlar pek bilinmeyen ve uygulanmayan su ürünleri yetiştiriciliği konularına ilgi duyarak çalışmalarını bu yöne kaydırdı. Türkiye'ye döndükten sonra Su Ürünleri yetiştiriciliği konularının yaygınlaşması ve ülkemizde tanınmasını sağlama amacıyla çeşitli radyo ve televizyon konuşmalarına katıldı. Konunun duyulması için basın organlarında, gazetelerde  sık sık konunun ele alınmasına çalıştı. Yurt içi seminer ve toplantılarda tebliğli veya konuşmacı olarak iştirak etti ve pek çok yayın organında konunun ele alınması uğraşıları verdi. Özellikle Ege Bölgesinde Su ürünleri Yetiştiriciliğinin başlaması ve yaygınlaşması konusunda çok yönlü çabalarda bulundu.

     1965- 1982 yılları arasında E.Ü.Ziraat Fakültesi Hayvan Yetiştirme bölümünde çalışmıştır. Burada bir süre Bölüm başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür. Bu arada Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde çalışmakta olduğu kürsü adının "Hayvan Yetiştirme ve Su Ürünleri Kürsüsü" olarak değişmesini sağlayarak Ege Üniversitesin de su ürünleri yetiştiriciliğinin bir bilim dalı olarak ele alınmasını sağladı.

     1982 yılında 41 sayılı kanun hükmünde kararname gereğince kurulan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Yüksek Okuluna kurucu Müdür olarak atanmış, daha sonra bu yüksek okulun Fakülte olmasından sonra Dekan olarak göreve devam ederek 13 yıl süre ile yöneticilik görevinde bulunmuştur.

     1995 yılında Dekanlık görevinden kendi arzusu ile istifa ederek ayrıldı. 1982-2002 yılına kadar Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm başkanlığı görevini yürütmüş ve bir dönem kendi isteği ile ayrılmıştır. Ege Üniversitesi Senatosunda Su ürünleri Fakültesi Senatörü olarak 1999-2002 yılları arasında bir dönem görev yapmıştır.

     Yurt dışı deneyimleri olarak, 1970- 1972 yıllarında iki yıl süre ile İngilterede bulundu.


     1975-1976 da 16 ay Japonyada Su Ürünleri yetiştiriciliği konularında çalıştı.


    1980 ve 1990 yıllarında 1'er ay süre ile Hindistanda bulundu.

     Yurtdışı deneyim olarak, 40 dolayında ülkeyi ziyaret ederek su ürünleri yetiştiriciliği konularında toplantılara katıldı, tebliğler sundu ve incelemelerde bulundu.

     12 tanesi kitap olmak üzere 200 dolayında makale, bildiri ve teknik bülten çalışması vardır. Su ürünleri Yetiştiriciliği konusunda pek çok tesis projesi hazırlamıştır. . En önemli mesleki kitapları.; Su ürünleri yetiştiriciliği, iç su balıkları yetiştiriciliği, Deniz balıkları yetiştiriciliği, Kabuklu ve eklembacaklılar yetiştiriciliği, Akvaryum tekniği, Akvaryum el kitabı, Japon balığı yetiştiriciliği, Balık Islahı, otla balıkçılığı , Akvaryum balıkları ansiklopedisii. Vs. dir.

     Sonuçlanmış 36  doktora ve yüksek lisans çalışması danışmanlığı yapmıştır.

     Mesleki kitapları dışında "Hindistanda yazdım" "Ben bypass oldum" ve "Çelişkiler" isimli 3 adet meslek dışı yayını bulunmaktadır. Amatör düzeyde resim çalışmalarında bulunmaktadır.

     17 eylül 2007 tarihinde yaş haddinden dolayı 43 yıl 7 ay devlet hizmetinden sonra emekli olmuştur

     İyi düzeyde ingilizce, orta düzeyde fransızca ve Japonca bilmektedir

    Emekli olduktan sonra oğlu Salih ALPBAZ ile birlikte . ROTİFER SU ÜRÜNLERİ VE YAYIMCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. isimli bir şirket kurarak ticaret hayatına atılmıştır. (www.rotifer.com.tr)

     Evli, iki çocuk babası ve 4 torun dedesidir.

 

Not: Hobiler bölümü -hayatımdan notlar kısmında 1960 ihtilali, 1980 ihtilali ve 1980 li yıllarda üniversiteler, profösör olduğu sıradaki kısır tartışmalar vs  hakkında bazı bilgiler sunulmuştur.(www.atillaalpbaz.com)

Karacasu


CANIM KIZIM CAN KIZIM. ( Güfte ve beste: Prof. Dr. Atilla Alpbaz ) Kızıma yaş günü hediyem) Kız evladı olanlara da ithaf olunur….. ..



Canım Kızım Can Kızım

Beste ve Güfte : Prof.Dr.Atilla ALPBAZ

Okuyan : Doç.Dr.HAle YAMANER

O İlk Günü Unutmadım (Sevgili eşim Emine Alpbaz'a doğum günü hediyem - 12.09.2023)


Prof.Dr.Atilla Alpbaz Albümü (İlk 8 bestemden oluşan albüm)



 1 - CANIM KIZIM CAN KIZIM (Muhayyer Makamı)
Söz : Prof.Dr. Atilla ALPBAZ Seslendiren : Doç.Dr. Hale YAMANER
 
 2 - O İLK GÜNÜ UNUTMADIM(Acemaşiran Makamı)
Söz : Prof.Dr.Atilla ALPBAZ Seslendiren : Doç.Dr. Mücahit Yalçın ÖZTüFEKÇİ


 3 - SİYAH AKAR ZONGULDAĞIN DERESİ (Muhayyer Makamı)
Söz : Orhan Veli KANIK Seslendiren : Tarkan ERKAN

 
  4 - EY SEVGİLİ, GÖZYAŞLARIM SENİNDİR (Beyati Makamı)
Söz : MEVLANA'dan Seslendiren : Tolga MERİÇ

 
Söz : Prof.Dr.Atilla ALPBAZ Seslendiren : Tuncay ERGÜN
Söz : Prof.Dr.Atilla ALPBAZ Seslendiren : Tuncay ERGÜN

7 - KARACASU YAYLALAR (Gerdaniye Makamı)
Söz : Güven ALPBAZ Seslendiren : Osman Fethi ARK

  
8 - NİCE ÖMÜRLER GEÇMİŞ 
(Uşşak Makamı)
Söz : Prof.Dr.Atilla ALPBAZ Seslendiren : Tuncay ERGÜN

İlgili Dosyalar