Site açılış tarihi: 27 kasım 2012
Geçen ayki Günlük ort. ziyaret: .. 174
Ay içinde en yüksek ziy sayısı: .242
Geçen ayki ziyaretçi sayısı: . 5234 (Mayıs 2023)
Toplam ziyaretçi sayısı: 852 224

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Prof. Dr Atilla G. Alpbaz’ın web sitesine hoş geldiniz


     Bu siteyi hazırlamaktaki ilk amacım yıllardır gönül verdiğim Su Ürünleri Yetiştiriciliği, akvaryum balıkları  ve olta balıkçılığı konularında kitaplarımda ele alınan bazı konuları  tüm detayları ile sektöre ve bu konular ile ilgileneceklere sunmaktı.

     Ülkemizde 1970 li yıllarda ülkemizde hiç uygulanmayan ve o yıllarda diğer meslekdaşlarımızla dile getirdiğimiz su ürünleri yetiştiriciliği  2012 yılında yılda 180.000 ton balık yetiştirilen önemli bir sektör haline geldi.

     Ülkemizde yetiştiriciliği ele alınan canlı sayısı  henüz 10’u  geçmez. Bunun yanında Dünyada yüzlerce su canlısının yetiştiriciliği yapılmaktadır . Yetiştiricilik kitabında ele aldığım yetiştiricilik yöntemlerinden  70 dolayındaki canlının üretimi hakkında burada bilgi sunarak geleceğe yönelik ve ilgilenecek girişimcilere bazı temel bilgilere yer vermekte  amaçlarımdan bir tanesi oldu.

     Ayrıca ülkemizde ki su ürünleri fakülteleri ve su Ürünleri meslek Yüksek Okullarının sayısı 40-50 dolayındadır. Bu birimlerde öğretim gören öğrencilerin gerektiğinde hazırlamış olduğum yetiştiricilik konularından yararlanabilecekleri düşüncesiyle  bir nebzede olsa  yardımcı olabileceğimi de düşündüm.

     Akvaryum balıkları hakkında bazı türler ve üretimleri   konusunda akvaryum ansiklopedisi isimli kitabımda bulunan bilgilere yer vererek akvaryum  meraklılarına az da olsa yardımcı olmakta amaçlarım arasında oldu.

     Olta balıkçılığı merakı ülkemizde oldukça yaygındır. Bu konuda da bazı bilgilerin meraklılara yararlı olabileceğini düşündüm.

     İzmire 1997 yılında bir balina gelmişti. Bu konu ile ilgili o zamanlar dekan olduğum dönemdeki bazı gözlemlerime yer verdim.  Eski günlere ışık tutacağı inancıyle ele aldım.

     Bypass ameliyatı olmak oldukca ciddi bir olay olarak bilinir. Öyledir de . Fakat gelişen teknoloji ve türk doktorlarının becerikli ellerinde rutin bir ameliyat haline geldi .Bu konuda doktorlarınıza teslim olun ve çekinmeyin duygusunu verebilmek için bir kitap yayınlamıştım. Kalp sorunu olanların okumasını ve acil şifalar bulmalarını dilerim.

     Bir ara Hindistan da kaldım ve gezi notlarını yayınlamıştım. İlgi duyanlar olabilir sanıyorum.

     Bazı özel hobi  ve ailevi bilgilere de yer verdim. Siteyi izleyenlerin bu konuda beni hoş göreceklerini umuyorum.

     Babam Salih Alpbaz  AYDIN  / Karacasu kazası için önemli olan iki konuda , ‘Karacasu’lu KOCA RÜŞTÜ’ ve ’Zurnacı Ali Efe’ isimli  iki kitap hazırlamış ve fakat bunları yayınlayamamış. Babam 1979 yılında vefat etmişti. Bunları yayınlamayı vasiyet bilmekle beraber  burada da aynen yer verdim. Karacasuyun tarihine ışık tutacak belgesel düzeyindeki bu iki yapıtın tarihi birer belge olduğundan Karacasu'lu hemşerilerim için önemli olduğunu sanıyorum. Özellikle Zurnacı Ali Efe’nin  bizzat babama anlatarak yazılmış  olan hayat hikayesi , istiklal savaşı dönemindeki bölgesel savaş ve efelerin hayatı konusunda ilginç bilgiler sunmaktadır.

     Eksik ve hataları ile hoşgörülerinize sığınıyorum.

     Saygılarımla.
     Prof. Dr. Atilla ALPBAZ


     17 kasım 2012

DEVAMI »
Son Eklenen Yazılar Duyurular
karacasu

CANIM KIZIM CAN KIZIM

LÜTFEN ' Hatıralarımdan kısmındaki SOMON GERÇEĞİ isimli özet yazımı okuyunuz ve öneriniz. Teşekkürler

Babamın yazdığı Rüşdü Dede hikayesini okumanızı dilerim

Şiir konusunda bir iddaamız yok ama, bir kaç şiirimi ekledim. Hoşgörüle

Muhabbet kuşu konuşurmu konusundaki deneyimlerimiz

10 yıl su ürünleri kongresi resimleri sunulmuştur

Emekliden sonra nasıl tüccar oldum sohbeti sunulmuştur

Hobiler kısmında izmirde gün batımı ile ilgili fotolar sunulmuştur

İzmir e bir balina gelid isimli hatıra ve bu konuda çıkan gazete haberleri sunulmuştur.

Su ürünleri yetiştiriciliği kitabında bulunan 70 e yakın tür hakkındaki bilgiler web içerisinde sunulmuştur

Beyaz balık isimli masal kitabı eklenmiştir

Akvaryum balıkları ansiklopedisi içeriğinde bulunan balıkların özellikleri ve üretim yöntemleri eklenmiştir

Ben Bypass Oldum kitabımın içeriği eklenmiştir, soldaki menüden okuyabilirsiniz.